Formule Management

Naast formule positionering, formule branding en promotie dienen ook de rollen van de individuele categorieën de formule integraal te ondersteunen. 

Er wordt zeer gevarieerd gekeken naar het al dan niet succesvol zijn van een winkelformule en degene die hier verantwoordelijk voor is. Is het de formulemanager die zich richt op de positionering van de winkels en het design? Zijn het de category managers aan de hand van hun assortimentskeuze? Zijn het de winkeliers die een lokale invulling geven? Zijn het de fabrikanten die via hun gezamenlijk merkenbeleid het beeld bepalen van een winkel? Of zijn het wellicht consumenten die de aantrekkelijkheid van de formule beoordelen?”. Traditioneel kijken retailers - afhankelijk van het gezichtspunt - naar kengetallen die inzicht geven in de ontwikkeling van onder meer het marktaandeel, de bottom-line winstgevendheid en het imago van de winkelformule. Voor de meting van de diverse formuledoelen is dat uiteraard van belang, maar toch ontbreekt meestal het inzicht in juist de samenhang van de meest relevante kengetallen. De foodmarkt wordt gekenmerkt door een hevige concurrentiestrijd en financiële druk. De bedrijfsvoering wordt bovendien steeds complexer. Men moet dus op een moderne en effectievere manier kijken naar het gecombineerde effect van de ingezette formule-, winkel- en categorie-strategieën, oftewel de ‘strategische effectiviteit’ van de winkelformule.

Trinity Model:

  DriveSight Trinity Model.png

Interesse in support bij de structurering & invulling van uw strategisch plan? Behoefte aan meer up-to-date kennis van de retail vakgebieden? Neem contact op met Ruud Verschuur - Managing Director DriveSight.

Business Toepassing:

Strategie:

  • Ontwikkeling Strategisch Retailplan
  • Ontwikkeling organisatie
  • Strategisch category plan

Kennis:

  • Training (open en incompany)
  • Workshops
  • Coaching (persoonlijk en projectmatig)

Performance:  

  • Ontwikkeling KPI-dashboard
  • Retail performance meting
  • Effectiviteit winkelformule (Trinity Model)

 

DriveSight helpt u richting strategische retail toekomst!

DriveSight doet een constante studie naar branche en functionele ontwikkelingen. Dit door participatie binnen diverse management branche- en netwerkgroepen, bedrijfsbezoeken, retail- en winkelbezoeken in binnen- en buitenland, directe contacten met de meest gerenommeeerde marktonderzoekbureau's en de vakpers en verder uiteraard door de diverse klantenopdrachten. Hierdoor blijft DriveSight volledig op de hoogte van relevante business issues en oppportunities binnen en rondom de retailbranche. DriveSight vertaalt deze actuele kennis 'doelmatig eigenwijs' in toepasbare kennisoverdracht en in pragmatische stappenplannen, waarmee klanten verder richting strategische toekomst begeleid worden. Vragen? Neem contact met ons op!

 

Contact

Twitter Facebook LinkedIn Youtube

DriveSight Management Consultancy

Business Center 'Bridges'

Meidoornkade 22

3992 AE Houten (the Netherlands)

Postbus 196

3990 DD Houten (the Netherlands)

T + 31(0)306369119

E info@drivesight.com