Trade Marketing

Dat retailers niet intensief willen samenwerken met de industrie op het gebied van het doorontwikkelen van productcategorieën is een grote misvatting.

De praktijk leert dat retailers zeer wel open staan voor aanbevelingen die kunnen leiden tot een hoger categorie-en merkrendement. Dit echter mits deze blijk geven van kennis van het retailvakgebied als zodanig en de winkelformule-en categorie-uitgangspunten in het bijzonder. Goed bedoelde initiatieven van fabrikanten sterven - door het ontbreken hiervan - nogal eens in schoonheid. Gevolg: de fabrikant kruipt terug in de comfortzone en vervalt daarmee weer in ‘business as usual’.

Het biedt dus juist enorme kansen om als fabrikantenorganisatie te investeren in retailkennis. Vooral het begrijpen van de interne retailwerkwijzen op het gebied rendementsvorming en het doorgronden van de winkeloperatie verdienen hier veel aandacht. Dat maakt de weg vrij voor het fundamenteler kunnen beargumenteren van het belang van de productgroep en het merk en voor het geven van de juiste implementatie-aanbevelingen.

Trade Marketing Collaboration Model:

DriveSight 5 steps trade marketing.png

Interesse in support bij de structurering & invulling van uw strategisch plan? Behoefte aan meer up-to-date kennis van de retail vakgebieden?Neem contact op met Ruud Verschuur - Managing Director DriveSight.

 
Business Toepassing:

Strategie:

  • Ontwikkeling Strategisch Trade Marketing Plan
  • Begeleiding Joint-Category Managenment Project
  • Trade Marketing binnen Corporate Strategie

Kennis:

  • Training (open en incompany)
  • Workshops
  • Inleiding / Voordracht

Performance:  

  • Ontwikkeling KPI-dashboard
  • Topline Resultaatmeting Schapprojecten (SpaceDrivers)
  • Assessment Trade Marketing afdeling / medewerkers

 

 

DriveSight helpt u richting strategische retail toekomst!

DriveSight doet een constante studie naar branche en functionele ontwikkelingen. Dit door participatie binnen diverse management branche- en netwerkgroepen, bedrijfsbezoeken, retail- en winkelbezoeken in binnen- en buitenland, directe contacten met de meest gerenommeeerde marktonderzoekbureau's en de vakpers en verder uiteraard door de diverse klantenopdrachten. Hierdoor blijft DriveSight volledig op de hoogte van relevante business issues en oppportunities binnen en rondom de retailbranche. DriveSight vertaalt deze actuele kennis 'doelmatig eigenwijs' in toepasbare kennisoverdracht en in pragmatische stappenplannen, waarmee klanten verder richting strategische toekomst begeleid worden. Vragen? Neem contact met ons op!

 

Contact

Twitter Facebook LinkedIn Youtube

DriveSight Management Consultancy

Business Center 'Bridges'

Meidoornkade 22

3992 AE Houten (the Netherlands)

Postbus 196

3990 DD Houten (the Netherlands)

T + 31(0)306369119

E info@drivesight.com