Strategische Trade Marketing

Hoe klaar is uw leveranciersorganisatie voor het nemen van strategische ´next steps´?

Hoewel trade marketing als 'retail geweten' bij de fabrikant zijn nut inmiddels wel bewijst, blijft deze discipline vaak wel wat hangen in een analytische en tactische operatie. Daar is op zich niets mis mee, maar gezien de ontwikkelingen aan retailzijde (o.a. flinke assortiment en ruimte rationalisatie), kan trade marketing per definitie de functie zijn om strategische retail vraagstukken eens kritisch onder de loep te nemen!

- vervolg -

Over welke beleidsvragen gaat het dan? DriveSight splitst deze in twee onderdelen:

1. Welke specifieke retailontwikkelingen hebben significant invloed op de fabrikanten strategie (b.v. de moderne inrichting van formule management en retail category management met daarbij strikte eisen aan de fabrikanten product portfolio)?

2. Hoe ontwikkelen zich de verschillende retailkanalen (zijn b.v. de huidige distributiekanalen wel de toekomstig geschikte kanalen)?

Het gevaar zit hem vooral in een te traditionele benadering. Juist door modern retail-, channel- en assortimentmanagement  goed te begrijpen wordt de weg vrij gemaakt voor meer kansen en het daarmee optimaal vermarkten van de merken en het assortiment. Trade marketing moet hierbij vooral ontdekken waar retailers nu echt naar kijken in het kader van de vorming van retail rendement. Dat gaat veel verder dan het bedenken en voeren van een goed product en de inzet van marketing gelden van een fabrikant. De fabrikant moet tevens kennisleverancier worden. Maar wel met verstand van retailing!

Interesse in support bij de structurering & invulling van uw strategisch plan? Behoefte aan meer up-to-date kennis van de retail vakgebieden? Neem contact op met Ruud Verschuur - Managing Director DriveSight.Overige artikelen

Strategische Trade Marketing
Lees meer...

Performance Retailing
Lees meer...

Snelle Strategievorming
Lees meer...

Next Level Category Management
Lees meer...

Wat is Spacemanagement nu echt?
Lees meer...

<<  <  1  2  >  >> 

DriveSight helpt u richting strategische retail toekomst!

DriveSight doet een constante studie naar branche en functionele ontwikkelingen. Dit door participatie binnen diverse management branche- en netwerkgroepen, bedrijfsbezoeken, retail- en winkelbezoeken in binnen- en buitenland, directe contacten met de meest gerenommeeerde marktonderzoekbureau's en de vakpers en verder uiteraard door de diverse klantenopdrachten. Hierdoor blijft DriveSight volledig op de hoogte van relevante business issues en oppportunities binnen en rondom de retailbranche. DriveSight vertaalt deze actuele kennis 'doelmatig eigenwijs' in toepasbare kennisoverdracht en in pragmatische stappenplannen, waarmee klanten verder richting strategische toekomst begeleid worden. Vragen? Neem contact met ons op!

 

Contact

Twitter Facebook LinkedIn Youtube

DriveSight Management Consultancy

Business Center 'Bridges'

Meidoornkade 22

3992 AE Houten (the Netherlands)

Postbus 196

3990 DD Houten (the Netherlands)

T + 31(0)306369119

E info@drivesight.com