DISTRIBUTIE VAN HET MERK

Retailers stellen steeds hogere eisen aan leveranciers. Het is dus van belang om hier eerder en beter op te anticiperen dan die concurrentie. Modern Account Business Management moet in staat zijn om op strategisch niveau te kunnen meedenken met de belangrijkste accounts. Dit om een nog betere vertaalslag te kunnen maken van de interne merk- en verkoopdoelstellingen naar de (latente) behoeften van de retailer en vice versa.

TOPICS:

 • 1. STRATEGIE

  Hoe krijgen en houden we ons product op het winkelschap? Wat zijn nu precies de eisen en wensen van retailers?    Waar liggen gezamenlijke kansen?

 • 2. RELATIE

  Hoe kun je aan de onderhandelingstafel de prijsdiscussie zo veel mogelijk omzeilen? Hoe krijgen we meer diepgang in de gesprekken met onze klant?

 • 3. EXPERTISE

  Waar staat de winkelformule voor? Hoe kunnen we binnen de keten beter gebruik maken van elkaars knowhow? Hoe bereiden we de account gesprekken voor?

 • 4. INFORMATIE

  Hoe verhouden de accounts zich tot elkaar binnen de verschillende kanalen ten aanzien van rendement, merkaansluiting en samenwerkingsmogelijkheden? Welke gegevens en cijfers hebben we minimaal nodig om de retailer succesvol te overtuigen?

 • 5. PLANNEN

  Welke strategische accountplannen hebben we, gericht op het leveren van het budget, tailor made retail advies en hoe zijn deze deze ingericht?