RETAILING VOOR FABRIKANTEN

De producent speelt een wezenlijk andere rol in de keten dan de retailer. Belangrijke uitdagingen zijn: hoe kan de merkstrategie kansrijk worden door vertaald naar de categorie en hoe naar de winkelformule doelgroepen binnen de verschillende kanalen. Trade Marketing gaat daarbij over het begrijpen van retailing en het beargumenteerd overtuigen van retailers van het belang van de productgroep en het merk daarbinnen. Voor een producent is Trade Marketing – naast Shopper Marketing – de B2B component van retail gerichte Customer Marketing.

TOPICS:

 • 1. Retailer

  Wat zijn de bouwstenen van de winkelformules? Hoe werkt het verdienmodel van retailers? Wat zijn de categorie-rollen? Wat verwacht de retailer op het gebied van categorie samenwerking?

 • 2. Merk

  Wat is ons merkonderscheid binnen de categorie? Waar kunnen we het merk bouwen? Waar liggen rendement en waar volumes? Wat zijn de groeidrijvers voor deze categorie?

 • 3. Category

  Hoe dragen we met onze product portfolio bij een de ontwikkeling van de categorie (Category Development)?

 • 4. Informatie

  Naar welke specifieke KPI’s kijken de retailers en welke kunnen we als merk producent beïnvloeden?

 • 5. Plannen

  Welke Trade Marketing plannen hebben we om met onze categorie expertise in te spelen op de karakteristieken en doelstellingen van de afzonderlijke retail accounts? En hoe zijn deze ingericht?